Laatste nieuws

Check hoe inbraakgevoelig uw buurt is. Terug naar overzicht

21 Oct 2019

U moet er niet aan denken dat er bij u wordt ingebroken. Het is niet alleen de materiële schade, maar ook de emotionele schade die overblijft na een (poging tot) inbraak. Met de InbraakBarometer van Interpolis komt u erachter hoe inbraakgevoelig uw buurt is en of u dus maar beter snel maatregelen kunt gaan treffen.
InbraakBarometer
Woninginbraken komen helaas nog steeds in iedere wijk, in iedere plaats voor. De ene wijk is echter meer in trek dan de andere. Daarom heeft Interpolis de InbraakBarometer ontwikkeld. De InbraakBarometer geeft, op basis van een zelflerend algoritme, een actuele voorspelling van het inbraakrisico in uw wijk. Deze voorspelling wordt gedaan aan de hand van inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling.
Flipperen
Ondanks dat u via de Inbraakbarometer enigszins kunt inschatten hoe groot de kans is dat er wordt ingebroken, kunt u er uiteraard niet voor 100 procent op vertrouwen. Ook al geeft de barometer aan dat de kans nihil is, dan is het nog steeds niet verstandig de woning te verlaten zonder de deur op slot te draaien en de ramen te sluiten. Trekt u de deur achter u dicht, zonder deze op slot te draaien, dan kunnen inbrekers door middel van het zogenaamde ‘flipperen’, toch binnenkomen met behulp van slechts een stuk plastic. De inbreker is snel en geruisloos binnen.
Cilindertrekken
Zelfs als u de deur wel op slot hebt, komen inbrekers binnen. Omdat er bijvoorbeeld sloten gebruikt zijn zonder een keurmerk. Wanneer een slot niet voorzien is van een keurmerk, kan deze kwetsbaar zijn en voor inbrekers de weg naar binnen. Bijvoorbeeld door middel van cilindertrekken. Daarbij verwijdert de inbreker het cilinder van het slot met speciaal gereedschap en ook nu staat hij weer binnen 30 seconden geruisloos binnen.
Babbeltruc
Ook als u wel sloten met keurmerk hebt en altijd alle ramen en deuren op slot draait voordat u vertrekt, kan een inbreker eenvoudig binnenkomen. Zelfs als u gewoon thuis bent. Door middel van de babbeltruc. Veelal doet de inbreker zich voor als reparateur of meteropnemer en voor u het weet staat de inbreker binnen met alle gevolgen van dien. Laat daarom nooit onbekenden binnen of vraag eerst om legitimatie. Gebruik van uw gezonde verstand gaat u hier helpen.
Wilt u weten hoe groot de kans is dat er in uw wijk wordt ingebroken, ga dan naar https://slimthuis.app/tools/inbraak en ontdek het.

Nieuwsbericht delen: